Kategoriler
Makaleler

Ozon Yağı Kullanımı

Ozonlanmış olarak üretilen bu bitkisel yağ Avrupa ve Dünya ülkeleri içerisinde uzun yıllardır deri hastalıklarının yatıştırılması ve tedavi edilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Ozon yağının sahip olduğu sır, ozonun çok saf haldeki zeytin yağı ile birleştirilmesi sonucu elde edilir. Bunun sebebi, ozonlanmış yağların hızlı biçimde değişime uğramasıdır.Ozon, lezyonlarda bulunan oksijen stoğunun artmasına yardımcı olur. Yara tedavilerinin olumlu derecede ilerlemesine ve hızlanmasına katkıda bulunur. Bakteri, fungi ve fotozoa vb. virüslerin yok edilmesine yardım eder. Bu belirtilen mikroplar genellikle anaerobik vaziyettedir. Oksijenin bulunmadığı ve oksijene aç olunan bölgelerde yaşarlar ve gelişirler. Ozon ile karşılaştıkları durumlarda hücre duvarları çöküntüye uğrar ve yok olur. Ozonun bu etkisi sağlıklı hücre ve dokulara zarar vermez.

Doktor Ozon yağı; vücut içerisindeki egzama, yanıklar, kesikler, güneş yanıkları, mantar enfeksiyonları, bacak ülserleri, yatak yaraları, arı sokmaları, hemoroidler, böcek ısırıkları ve akne gibi bir çok cilt rahatsızlığına yardımcı olarak kullanılabilmektedir. zema, kesikler, yanıklar ve güneş yanıkları, mantar enfeksiyonları, bacak ülserleri, yatak yaraları, hemoroidler, arı sokmaları, böcek ısırıkları, akne gibi cilt kaynaklı rahatsızlıklarda kullanılabilir. Soğuk algınlığı gibi durumlarda göğüs bölgesine masaj uygulaması yapılabilmektedir.

Akneler üzerindeki etkisi ve kullanımı: Yüz kısmınızı yıkayıp temizledikten sonra günde iki defa ozonlanmış jeli uygulamanız gerekir. Ozonlanmış olan yağ yüz üzerindeki dolaşımın artırılmasına yardımcı olur. Gün içerisinde oluşan toksinlerden kurtulunabilmesine katkıda bulunur.

Sporcu ayakları üzerindeki etkisi ve kullanımı: Temizlenmiş ve kurulanmış olan ayak bölgesine düzenli olarak her gün 2,3 defa uygulayınız. Oluşabilecek ayak mantarlarının ayağınızdan uzaklaşmasına yardımcı olur. Çürükler üzerindeki ağrıların azaltılmasına yardım eder. Hücre dokularının yenilenmesine katkıda bulunur. Çürük kısımlardaki iyileşme hızını artırır.

Kesikler ve yaralar üzerindeki etkisi ve kullanımı: Ozon yağını her türlü cilt yarası ve sıyrık için kullanabilmeniz mümkündür. Oldukça etkili antiseptik etkini oluşturur. Çok hafif bir yapıya sahiptir. Günde iki defa uygulayabilmeniz mümkündür.

Kepek ve kafa derisi sorunlarında etkisi ve kullanımı: Saçınızı yıkadıktan sonra ozon yağını saç derisi üzerine uygulayınız. Deri üzerine masaj uygulayınız. Eğer mümkün durumdaysa saçlarınızı hafif sıcak havluya sararak 1 saat kadar bekletiniz.

Egzema üzerindeki etkisi ve kullanımı: Her gün 2 defa deriniz üzerindeki etkilenmiş olan bölge üzerine uygulama gerçekleştiriniz. Lipodermic banyo yapılmak istenildiğinde 1 çay kaşığı ozon yağını suya ilave ediniz.

Pişik üzerindeki etkisi ve kullanımı: Pişik oluşan bölge üzerine uygulama gerçekleştiriniz. Oluşan acı ve yanmanın durdurulmasına ve iyileşmeye yardımcı olur. İyileşme gerçekleşene kadar günde 2-3 defa uygulama gerçekleştirebilirsiniz. Bebeğinizin banyosuna bir kaç damla doktor ozon yağı katabilirsiniz.

Hemoroidler üzerindeki etkisi ve kullanımı: Kaşıntı, tahriş ve ağrıyı azaltmak amacıyla anal bölgesine ozon yağını uygulayınız. İyileşene kadar 2-3 gün boyunca uygulamanız gerekmektedir.

Sinek ısırıkları ve arı sokmaları üzerindeki etkisi ve kullanımı: Ozon yağını bölge üzerine ovarak uygulayınız. Kaşıntı durumlarını çabucak ortadan kaldırır. Antiseptik vazifesi görür. Acının azaltılmasına ve iyileşmeye katkıda bulunur.

Kas Ağrıları üzerindeki etkisi ve kullanımı: Vücutta oluşan spazm, kramp ve ağrıların iyileşmesine katkıda bulunmak için etkilenen bölge üzerine yavaşça masaj yapınız. Ozon yağı sırt ve boyun ağrıları için oldukça yararlı etki gösterir.

Tırnak mantarı üzerindeki etkisi ve kullanımı: Tırnağı kesilebileceği noktaya kadar kesiniz. Ardından doktor ozon yağı ile ovunuz. Mantar oksijen bulunan bölgelerde yaşamını gerçekleştiremez. Günde iki defa uygulamanız tavsiye edilmektedir.

Ter üzerindeki etkisi ve kullanımı: Doktor ozon yağı, hafif ve çok etkili bir deodorant vazifesi görebilir. Hassas koltuk altı bölgelerindeki dokularda tahriş oluşturmaz.

Güneş yanıkları üzerindeki etkisi ve kullanımı: Günel yanıklarından kurtulmanıza yardımcı olur. Oluşan kabarmaların engellenmesine katkıda bulunur.

Çatlak Dudaklar üzerindeki etkisi ve kullanımı: Doktor ozon yağını dudaklara uyguladığınız takdirde etkili ve olumlu sonuçlar alırsınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir