Kategoriler
Makaleler

Ozon Yağı Nedir

Ozon Nedir:  Aktif Aktif oksijen ( Ozon O3 ) dünya üzerinde bilinmekte olan en etkili mikrop öldürücü ve koku giderici olarak nitelendirilmektedir. Ozon güneşin ultraviyole ışını ve yıldırımlar esnasında oluşan elektrik arkları ile meydana gelir ve dünyamızın etrafında koruyucu bir kalkan vazifesi oluşturur. Bu sayede canlıları güneşin zararlı ışınlarından korunmasına yardımcı olur. Havanın temizlenmesine yardımcı olur. Deniz kenarlarında ve yüksek kesimlerde içimize çekmiş olduğumuz temiz hava kokusu ozondur. Ozonun yararlarından faydalanabilmek için bir çok ülkede ozon üretim teknolojileri hazırlanmıştır. Almanya, Fransa, Rusya, Kanada ve Japonya ülkelerinde ozon terapisi uygulanması için bir çok klinik bulunmaktadır.

Ozon Yağı: Ozonlanmış durumda olan yağ cilt bakımı açısından oldukça yararlı etkiler oluşturmaktadır. Saf olarak bulunan oksijen molekülleri ozonlanmış zeytin yağı içerisinde jel olarak bekletilmekte ve kolay biçimde deriye masaj yapılarak alınabilmektedir. Çok daha güzel ve bebeksi bir görünüm elde etmeniz ozonlanmış yağ ile mümkündür. Sağlıklı, güçlü ve parlayan bir cilde sahip olabilmek için ozonlanmış yağı kullanabilirsiniz.

Ozon Nedir?

Ozon kimyasal olarak kısaca O3 olarak adlandırılan elementtir. Oksijen herkes tarafından çok iyi tanınan ve bilinen yaşamın vazgeçilmez bir maddesidir. Hayatımızı sürdürmemizi sağlayan hava diye adlandırdığımız şey de aslında oksijendir. Oksijen 2 atomdan oluşurken Ozon 3 atomdan oluşur. Oksijen yüksek enerjili bir ortamda bulunduğunda iki atomu birbirinden ayrılır ve birbirlerinden ayrılan atomlar 3 atomlu bir yapı oluşturduğunda ozon meydana gelir. Başka bir deyişle oksijenin yüksek enerjili haline ozon diyebiliriz.

Ozonun kendine has bir kokusu vardır. Özellikle yağmurlu havalarda şimşek çakması denilen atmosferdeki bulutların birbirleri ile çarpışmaları sonucu ortaya çıkan yüksek elektrik boşalımları havadaki oksijenin ozona dönüşmesini sağlar. Bu tür havalarda duyulan koku aslında ozonun kokusudur.

Doğada yaygın olarak bilinen haliyle ozon atmosferin bir katmanıdır. Gökyüzünün mavi renginin kaynağıdır. Dünyadaki yaşam için ne denli önemli olduğu son 20 – 30 yıldaki bilimsel araştırmalarla toplum tarafından öğrenilmiştir.

Bilim adamları atmosferdeki ozon tabakasının incelmesinin, hatta delinmesinin dünyanın dengesi değiştirdiğini açıklamışlardır. Ozon dünya ve yaşam için çok önemlidir. Güneş ışınlarının zararlı etkisi ozon tabakası sayesinde filtrelenmektedir.

Ozon tabakasının incelmesi dünyada yaşayan tüm canlıların sağlığını yakından olumsuz yönde etkilemektedir. Ozon tabakasına zarar veren, doğadaki ozonun yok olmasını sağlayan çeşitli kimyasal bileşenler vardır. Son yıllarda ozon tebakasına zarar veren kimyasal bileşimlerin üretimi ve kullanımına sınırlamalar getirilmiştir.

Bu sayede dünyamız için yaşamsal önem taşıyan ozon tabakasının zarar görmesi engellenebilecektir.

 

Doktor ozon yağı nasıl elde edilir?

Yüksek derecede yoğunlaşmış olan medikal ozon gazının, belirli süre ve hızda; saf ve organik aynı zamanda asit derecesi düşük olan özel bir zeytin yağından geçirilmesi sonucu elde edilir. Doymamış olan yağ asitleri ozon ile reaksiyon göstererek, oksijen yönünden bol ve zengin aynı zamanda bağışıklık sistemini harekete geçirmiş olan organik peroksitlere dönüşüm gösterir.

İdeal olarak nitelendirlen ozon yağı nasıl olur?

Kullanılmakta olan; %100 doğal olan ve asit derecesi %1 altında sızma zeytinyağı olmaktadır.

Ürünün kişiler üzerinde etkili olabilmesi için ozon miktarı oldukça önemli rol oynamaktadır. Belirli basınç ve süre zarfında ozonlama işlemi yapılmış olmalıdır.

Güneşten alacağı ışınlardan etkilenmemesi için koyu paket içerisinde yer almalıdır.

Cam şişe içerisinde bulunmalıdır. Plastik içerisinde yer almamalıdır.

Ozon yağı yan etkileri var mıdır?

Bilinmekte olan ve kişiler üzerinde herhangi bir yan etkisine rastlanmamıştır. Zeytin yağına karşı alerjisi olabilen kişiler dikkatli olmalıdırlar.

 

ozon yağı fiyatı

ozon yağı kullananlar

ozon yağı nerede satılır

ozon yağı faydaları

ozon yağı ne işe yarar

ozon yağı nasıl kullanılır

ozon yağı nedir

argan yağı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir