Kategoriler
Ozonun Kullanıldığı Hastalıklar

Cinsel Fonksiyon Bozukluğu

Erkeklerde ereksiyon ve kadınlarda orgazm güçlüğü, cinsel isteksizlik ve vaginismus toplumumuzda çok sık görülen ve genellikle kişinin kendi kendine çözmeye çalıştığı cinsel problemler arasındadır. Ülkemizde 40 yaşını aşmış erkeklerin yaklaşık yarısında cinsel fonksiyon bozuklukları görülür, kadınlarda ise cinsel soğukluk, orgazm olamama ve vaginismus gibi bu cinsel fonksiyon bozuklukları ergenliğe giriş döneminden itibaren görülmeye başlar ve azımsanamayacak kadar sıktır.
Bu tip cinsel fonksiyon bozukluklarının temelinde mutlaka bir organik veya psikolojik bir etken vardır, bu etken ortadan kaldırıldığında bile bu problem çözümlenemeyebilir. Erkeklerde sorunun sebebi, hormonlarla ilgili sebepler, sinir sistemi ile ilgili sebepler, kalp damar hastalıkları, şeker hastalığı olabilir. Özellikle şeker hastalığı olan erkeklerin üçte birinde mutlaka hafif, orta ve ağır bir cinsel fonksiyon bozukluğu olabilir. Stres, sigara ve alkol de bu problemlerin artmasına neden olur.

Üç ay boyunca bir erkekte, cinsellikle ilgili arzu duyup ilişkiye girmek için yeterince sertleşme elde edememesi halinde sertleşme sorunundan bahsetmek gerekir. Bu durumda altta yatan bir sebebin araştırılması gerekir. Damar sorunları, sertleşme sorununun en sık rastlanan nedenidir. Aynı zamanda sertleşme problemi, yaşın ilerlemesinin yanı sıra kalp damar hastalığı, yüksek kolesterol düzeyi, yüksek tansiyon ve şeker hastalığı gibi bir dizi hastalığa bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Şeker hastalığı durumunda, atardamarlarda ve penise kan taşıyan daha küçük kan damarlarında meydana gelen daralmalar ve ereksiyon işlevinde yer alan sinirlerin hasar görmesi nedeniyle erkekler sertleşme problemi ortaya çıkmıştır. Yüksek kan basıncı kan damarlarının sertleşmesine ve daralmasına neden olabilir. Bu da kanın penise akışını azaltır ve sertleşme sorununa neden olur. Yüksek kan basıncı gibi, kalp hastalığı ve yüksek kolesterol düzeyleri de kanın penise akışını azaltarak sertleşme sorununa neden olabilir. Stres, endişe ve başarısızlık korkusunun yanında depresyon sertleşme sorununa neden olabilir. Fiziksel bir nedenden dolayı sertleşme sorunu yaşayan erkekler kendilerini aynı zamanda depresyonda, stresli ve endişeli hissedebilirler. Prostat ameliyatı, prostatın yanında bulunan sinirlere ve damarlara zarar vererek, sertleşme sorununa neden olabilir. Yüksek kan basıncı, kalp hastalığı, alerjiler, depresyon, endişe ve ülser gibi hastalıkları tedavi etmek için kullanılan bazı ilaçlar, yan etki olarak sertleşme sorununa neden olabilirler. Kronik böbrek hastalıkları, kronik alkolizm ve multiple skleroz (MS) sertleşme sorununa neden olabilecek diğer hastalıklardır.

Cinsel fonksiyon bozukluğu olan hastalar, öncelikle bir üroloji uzmanı, kadın doğum uzmanı veya psikiyatriste başvurarak altta yatan herhangi bir organik sebep var mıdır diye araştırılması gerekir.

Ozon Tedavisi, klasik olarak tüm hastalıklarda olduğu gibi, cinsel fonksiyon bozukluklarında da kanlanmayı ve oksijenlenmeyi arttırarak sertleşme probleminin de azalmasına yardımcı olabilir. Cinsel fonksiyon bozukluklarında altta yatan sebeplere bakıldığında görülecektirki, ozon tedavisi tüm bu hastalıklarda etkilidir. Dolayısiyle ozon tedavisi, altta yatan hastalığı da tedavi ederek cinsel fonksiyon bozukluklarının azaltılmasına yardımcı olur. Bu tip cinsel fonksiyon bozukluklarının azaltılmasında ozon tedavisini 3 ay boyunca uygulamak gerekebilir.

“Cinsel Fonksiyon Bozukluğu” için 6 yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir