Kategoriler
Makaleler

Şeker Hastalığı (Diabet) ve Ozon

Metabolik bir hastalık olan şeker hastalığının (Diyabetes Mellitus) sebebi vücudumuzun şeker metabolizmasında oluşan bozukluklardır. Metabolize olmayan şeker kan şekerini arttırıp, çoğunlukla damar ve sinirlerde birikmeye neden olur. Ayrıca damar duvarınlarında yaptığı değişiklikler ve dokunun kanlanması etkiliyor.

Artan şeker miktarlarıyla birlikte vücudumuzun asiditesi de artar. Artan asidite de, yani artan PH değeri, organların erken yaşlanmasına sebep olur. Belli bir PH oranını korumak zorunda olan vücut, savunma mekanizması olarak kendi alkali elemanlarını harekete geçirir. Bunlar oksijen ve kalsiyumdur. Oksijeni dışarıdan solunum yoluyla alınır, ancak, kalsiyum kemikler gibi endojen yapılardan ayrıştırılır ve kullanılır. Yani vücut kalsiyum temin ederken, kemik erimesine neden olur.

Ozon’un alkali özeliği işte bu aşamada şeker hastalarına tamamlayıcı tedavi olanakları sunmaktadır. Ozon tedavisi ile vücudumuza alkali bir molekül girdiğinden asidite (PH düzeyi) düzeltilir. Vücuda giren ozon alkali molekül ihtiyacını giderdiği için vücut iç kaynaklara başvurmadan asiditeyi düzenlemiş olur ve kemik erimesi riski giderilir.

Ozon, kemik erimesi riskini önlediği gibi, bağışıklık (immun) sistemini de aktive eder ve vücut direncini artar. Antioksidan sistemi (Glutatyon, Dismutaz) aktive ettiğinden serbest radikallerin verdiği zararı önler. Bu özellikelri sayesinde diyabet sonucu ayak ve el oluşan yaralar ozon tedavisiyle hızla iyileşmektedir.

Yüksek enerji içeren ozon, alkali, anti-oksidan, bağışıklık sistemini aktive eden, metabolik modulatör etkisinden dolayı uzun yıllardır Avrupa da yaygın olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde yeni yeni gelişen bu tedavi yöntemi hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir