Kategoriler
Botox Uygulamaları

Burun Ucu Kaldırma

Bazı insanlar, burun ucu sarkıklığından ve düşüklüğünden şikayet edebilirler. Septum kıkırdağı ve burun ucuna üst dudağın iç kısmında bağlı olan kaslar burun uç kısmının aşağıya doğru çekilmesine sebep olur. Bazı insanlarda gülümseyince bu çekilme daha fazla olur. Botoks burun ucu kaldırılma’sına 1-2 mm sağlamaktadır. Botoks uygulamasından sonra  Burun ucu kaldırma işlemi için yapılan uygulamadan sonra  2 hafta içinde burun ucudaki düşüklüğünün ortadan kalktığı izlenir. Sonuç hastanın istediği gibi olursa 4-8 ayda bir uygulama yapılır.

Burun kanatları ve dudak yan kısmına bağlı olan bir diğer kas grubu olan ‘levator labi superioris alaque nasi ise üst dudak üstü ve burnun uç yan kısmının yukarı çekilmesine sebep olur. Böylelikle burun ucu kaldırma daha sarkık görünür. Bu iki kasın etkisiyle burun ucu sarkıklığı şikayeti olan kişilerde botoks enjeksiyonları son derece etkili sonuçlar verir. Dikkatli bir muayene sonrası, burun ucu için botoks enjeksiyonunun uygun olduğu hastanın, enjeksiyon bölgelerine uyuşturucu krem ya da sprey uygulanır.

Burun ucu kaldırma botoks enjeksiyonu ile 10-15 dakika süren bir işlemdir. Doğru olarak uygulanıldığında şişlik ve morluk görülmeyen bu işlemin sonuçları 2-3 gün içinde başlar. 2 hafta içinde burun ucu düşüklüğünün ortadan kalktığı izlenir. Hastalar tarafından tolere edilmesi, cerrahi yönteme göre çok daha kolay olan bu yöntemin en önemli dezavantajı geçici tedavi yöntemi olması, 4-8 ayda bir tekrarlanma gerekliliğidir.

“Burun Ucu Kaldırma” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir