Kategoriler
Medikal Estetik Hizmetleri

Lazer Epilasyon Uygulamaları

Tüm dünyada istenmeyen tüylerin giderilmesi için harcanan çaba sürekli olarak artmaktadır.Milyonlarca kişi depilatör, epilasyon aleti, ağda veya traş aleti gibi yöntemler kullanmaktadır. Uzmanlara göre istenmeyen tüylerin en yaygın nedenleri arasında kalıtsal nedenler, ergenlik, hamilelik, menapoz ve yanlış tüy giderme yöntemleri sayılabilir.

İstenmeyen tüyler ve kıllar kişilerin psikolojilerini olumsuz yönde etkilemektedir. Vücutta istenmeyen tüylerden kurtulmanın en etkin ve güvenilir yöntemi lazer epilasyon yöntemidir.

LAZER EPİLASYON NEDİR ?
Vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulmanın en etkin ve güvenilir yöntemidir.

Lazer epilasyon; kişiye, uygulanan bölgeye ve kıl tipine uygun enerjiyi vererek kılların yok edilmesi yöntemidir.

Kıldaki melanin pigmentine duyarlı olan bu ışık cilde zarar vermeden kıl kökünde ısıya dönüşerek kılların zayıflamasına ve yok olmasına neden olur.

İstenmeyen tüyleri lazer epilasyon ile yok edilmesi yönteminde temel kural,,kıl ve kıl kökünde bulunan ve kıla rengini veren melanin pigmenti ile ışığın etkileşimidir.

Melanin lazer ışınını emer, emilen bu ışın ısıya dönüşerek kıl kökünü tahrip eder. Yapılan bu uygulama kıl kökündeki pigmentlere etki ettiği için cilde zarar vermez.
Kalıcı lazer epilasyon uygulaması için,lazer ışınının cildin derinliklerine nüfuz ederek kıl köküne ulaşması ve köke hasar vermesi gerekir. Kıl kökleri deri yüzeyinin 2-5 mm. altındadır.Kullanılan lazer ışınının dalga boyunun bu mesafelerde etkili olması gerekir.
Epilasyon Güvenli Midir?

Lazer epilasyon doğru uygulandığında herhangi bir zararı yoktur. Güvenli ve etkili lazer epilasyon için cilt rengi,kıl rengi, kalınlığı ve yoğunluğu dikkate alınmalıdır. Cilde verilecek enerji çok önemlidir. Kişiye ve bölgeye özel en etkili dozların belirlenmesi gerekir.

Aksi takdirde olması gerekenden düşük dozlarla uygulama yapıldığında seanslar uzar, çok yüksek dozlarla lazer epilasyon uygulanması durumunda da ciltte yanık ve leke oluşabilir.
Merkezimizde  kişinin cilt rengi belirlenerek ve kişinin ten rengine, kıl durumuna en uygun doz ile etkin ve güvenilir lazer epilasyon uygulaması yapılmaktadır.

Lazer epilasyon uygulaması yapılmayacak kişiler;
Son altı ay içinde roaccutane kullananlara

Epilepsi hastaları, Şüpheli pigmente lezyonu olan kişilere

Lupus hastalığı olanlara

Hamilelik riski taşıyan kişilere

Kalp pili takılı olan kişilere lazer epilasyon uygulanmaz.

Lazer Epilasyonun Diğer Yöntemlere Göre Üstünlüğü Nedir?
Ağda,epilator,cımbız gibi kıl gidermeyöntemleri kalıcı sonuçlar vermez.Bunlar geçici çözümlerdir.Kıl batıklarına,cilt hassasiyetine,cilt lekelenmelerine,kıl sayısında artışa neden olabilirler.

Oysa lazer epilasyon doğru uygulandığında etkili sonuçlar vermekte ve kişilerın kalıcı olarak kıllardan kurtulmasını sağlamaktadır.

Lazer epilasyon cilt yapısı ve kıl durumu uygun olan tüm bölgelere göz çukuru hariç güvenle uygulanabilmektedir.
Bayanlarda;
Bacak,kol,koltuk altı,genital bölge,bikini,göbek,bel,gögus ucu,el üstü,ayak üstü,çene,dudak üstü,boyun uygulama yapılan bölgelerdir.

Erkeklerde;
Sırt,omuz,göğüs,kol,bacak,koltuk altı,sakal üstü,boyun,ense,kulak,kaş ortası,kas üstü,el üstü,ayak üstü uygulama yapılan bölgelerdir.

Göz çukuru hariç (ince ve hassas ciltyapısına sahiptir).Tüm yüz bölgesinde güvenle uygulanabilmektedir.

Uygulamalar sırasında mutlaka koruyucu gözlük takılmalı gözlerin lazer ışığından etkilenmediğinden emin olunmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir