Kategoriler
Ozonun Kullanıldığı Hastalıklar

Ayak Kokusu ve İnatçı Ayak Mantarları

Ayak kokusu, erkek veya bayan birçok insanın önemli problemlerinden birisidir. Ayak kokusu, özellikle insanların yaşadığı veya ziyarete gittiği ortamlarda utanmalarına neden olan ve çevresindeki insanlar için çekilmez kötü bir durumdur. Ayak kokusunun nedeni ayağın terlemesi sonucu oluşan havasız ortamlarda üreyen bakteri ve mantarlardır. Nemli ve karanlık ortamlarda üreyen bu bakteri ve mantarlar ayak derisinden de beslenerek çoğalmaya başlarlar. Bu bakteri ve mantarların en önemli özelliği kokuşmaya neden olmalarıdır ve çoğaldıkça daha fazla kokuya neden olurlar. Bu tip bakteri ve mantarlar, başka ortamlarda da yani bozulmuş yiyecek ve içeceklerde de aynı kokuyu yaparlar.

Ozon tedavisi, birçok hastalıkta kullanıldığı gibi bu problemde de çok etkilidir. Ayak kokusuna neden olan bakteri ve mantarlar, ozon tedavisi ile ortadan kaldırılır. Ozon tedavisi ile her dokuda olduğu gibi ayaklarımızda da kanlanma ve oksijenlenme artar. Ayak kokusuna neden olan bakteri ve mantarlar, oksijenli ortamda çoğalamaz ve dahası ölmeye başlarlar. Ayak kokusu tedavisi için ozon tedavisinin en az 4 ya da 5 yöntemini uygulamak gerekebilir. Ayak kokusunda ozonla büyük oranda sonuç alınabilmektedir.

İnatçı ayak ve tırnak mantarları, özellikle şeker hastalarında olmak üzere birçok insanda görülebilen insanın hayat kalitesini bozabilen önemli bir sağlık problemidir. Bu tip problemi olan hastaların mutlaka altta yatan bir sebebi olabileceğini unutmamak gerekir. Bu açıdan önemsenmesi gereken bir problemdir.  Hastalığa neden olan mantarlar, ayak derisinde ve tırnakların altında çoğalan ve sadece mikroskop altında görülebilen küçük organizmalardır. Ayak mantar hastalığı tedavi edilmezse kısa zamanda tırnaklara bulaşabilir. Bu hastalığın tedavisi son derece zordur. Bu hastalığın tedavisinde birçok ilaç ve pomad kullanılmaktadır, ancak etkinliği sınırlıdır. Ozon tedavisi, bu mantarların tedavisinde çok etkilidir, ancak unutulmaması gereken ayrıntı, bu hastalığın ozon tedavisi ile tedavisinde çok sabırlı olmak gerekmektedir. Tedavi bazen 6 ay hatta bazı durumlarda 1 yıla kadar uzayabilmektedir. Major tedavi, 3 ay uygulanırken torbalama yöntemi ve ozon kremleri yöntemi en az 6 ay boyunca uygulanmalıdır.

“Ayak Kokusu ve İnatçı Ayak Mantarları” için 5 yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir